filmeromanesti. O echipa care presteaza o munca benevola si a caror oameni isi au sediul in strainatate
 

Un avion Air France a dispărut în largul coastelor Braziliei

Creat 06/01/2009 20:59:20 | Ultima modificare 06/02/2009 00:45:50
PARIS / 18:46, 1.06.2009

Un avion Airbus al companiei Air France, care transporta 215 pasageri şi 16 membri ai echipajului, a dispărut de pe ecranele radarelor luni, la ora 06.00 GMT (09.00 ora României) în largul coastelor braziliene.

O celulă de criză a fost constituită pe aeroportul din Rio de Janeiro, în urma dispariţiei avionului Airbus A330 al companiei Air France care asigura legătura Rio de Janeiro-Paris, au anunţat autorităţile aeroportuare.

Această celulă are sarcina de a întâmpina familiile şi de a oferi informaţii despre zborul care a dispărut de pe ecranele radarelor în timpul nopţii, deasupra Oceanului Atlantic, lăsând puţine speranţe că există supravieţuitori.

La primele ore ale dimineţii niciun membru de familie sau vreun apropiat nu venise pe aeroportul internaţional Tom Jobim din Rio de Janeiro, iar ghişeul companiei Air France era gol.

Cursa 447 Air France a decolat de la Rio de Janeiro duminică la ora locală 19.00 (luni, 1.00 ora României), îndreptându-se către aeroportul Roissy din Paris. La bordul avionului erau 215 pasageri şi 16 membri ai echipajului.

Air France consideră că "nu mai există speranţe"

Compania Air Franceconsideră că nu mai există nicio speranţă pentru avionul dispărut în largul coastelor Braziliei.

Forţele Aeriene braziliene au lansat operaţiuni de căutarea avionului care se pare că are la bord 231 de pasageri şi membri ai echipajului.

Operaţiunile de căutare au loc în largul Insulei Fernando de Noronha, situată la aproximativ 360 de kilometri nord-est de coastele braziliene.

Ipoteza deturnării avionului Airbus A330 este exclusă

Ipoteza deturnării avionului Airbus A 330 al companiei Air France a fost exclusă, iar cea a unui accident este probabilă, a afirmat ministrul francez al Ecologiei şi Energiei, Jean-Louis Borloo. El a adăugat că avionul dispărut deasupra Atlanticului şi-a epuizat până la această oră rezervele de carburant şi "trebuie să luăm în calcul ipoteza cea mai tragică", relatează Le Figaro în ediţia electronică.

Nicolas Sarkozy mobilizează toate mijloacele pentru găsirea avionului

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a cerut Guvernului şi administraţiilor responsabile "să facă tot posibilul pentru a găsi avionul" companiei Air France, scrie Le Parisien, în ediţia electronică.

"Informat în această dimineaţă despre pierderea contactului cu un aparat Airbus A 330 aparţinând Air France, care făcea legătura între Rio de Janeiro şi Paris-Charles-de-Gaulle, Preşedintele Republicii şi-a exprimat profunda îngrijorare", se arată într-un comunicat al Palatului Elysee.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului Le Nouvel Observateur, Nicolas Sarkozy a "cerut guvernului şi administraţiilor responsabile să întreprindă toate demersurile pentru a da de urma avionului şi a clarifica de urgenţă circumstanţele în care s-a produs dispariţia".

Şeful statului francez "i-a solicitat imediat ministrului de stat pentru Ecologie, Energie, Dezvoltare Durabilă şi Amenajarea Teritoriului, Jean-Louis Borloo, şi secretarului de stat pentru Transporturi, Dominique Bussereau, să se deplaseze pe aeroportul Roissy Charles de Gaulle pentru a urmări îndeaproape evoluţia situaţiei", precizează Palatul Elysee.

Air France evocă o defecţiune a circuitului electric

Avionul dispărut luni de pe radare, în timp ce efectua o cursă Rio de Janeiro-Paris, a trimis un mesaj automat care menţiona o "defecţiune a circuitului electric", la ora 02.14 GMT (05.14, ora României), a anunţat compania aeriană Air France.

Cel puţin 40 de francezi şi 20 de germani, între pasagerii avionului dispărut

Un număr mare de brazilieni, cel puţin 40 de francezi şi peste 20 de germani figurează printre pasagerii avionului dispărut luni între Rio de Janeiro şi Paris, a declarat ministrul francez al Transporturilor, Jean-Louis Borloo.

Potrivit unei surse apropiate Guvernului marocan, la bordul aparatului se mai aflau trei cetăţeni marocani, o femeie şi doi bărbaţi. Cei trei pasageri sunt medici şi au participat la un congres în Brazilia, a precizat aceeaşi sursă.

CITESTE SI:
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one