filmeromanesti. O echipa care presteaza o munca benevola si a caror oameni isi au sediul in strainatate
 

OMS ridica nivelului de alerta pentru pandemia gripei porcine la 5. Guvernele, avertizate sa se pregateasca pentru ce este mai rau. Epidemia se extinde si in Europa

Creat 04/30/2009 09:15:21 | Ultima modificare 04/30/2009 09:16:34
Presedintele mexican ii sfatuieste, joi, pe compatriotii sai sa ramana acasa in timpul week-endului de 1 mai pentur a evita raspandirea gripei porcine care a facut deja 8 morti confirmati in Mexic.

Ultimul bilant arata, totadata, ca in Mexic s-a redus la jumatate numarul deceselor suspecte, de la 159 la 84.

De asemenea, numarul pacientilor infectati a crescut de la 49 la 99, dar evolutia starii lor de sanatate este buna, a anuntat Ministerul Sanatatii din Mexic.

Intre timp, Australia a anuntat, tot joi, ca 128 de persoane au fost testate pentru a se vedea daca sufera de gripa porcina. Deocamdata, nu exista niciun caz confirmat, au spus autoritatile.

Presedintele statului Nicaragua, Daniel Ortega, a decretat stare de "urgenta sanitara" pentru o perioada de doua luni pentru ca tara sa sa poata face fata unor eventuale cazuri de gripa porcina.

Organizatia Mondiala a Sanatatii ridica nivelului de alerta pentru pandemie la 5. Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Margaret Chan, a ridicat nivelul de alerta pentru pandemie de la 4 la 5, miercuri, ceea ce inseamna ca pandemia de gripa porcina reprezinta un risc iminent, potrivit Reuters.

Nivelul 6 este ultimul nivel, ceea ce inseamna ca exista deja o pandemie propriu-zisa. Chan a avertizat guvernele sa se pregateasca pentru ce este mai rau. Cu toate acestea, ea a declarat ca "lumea este mai bine pregatita pentru o pandemie decat oricand in istorie".

Austria a confirmat miercuri primul caz de gripa porcina, infectia fiind diagnosticata la o femeie de 28 de ani care s-a intors recent dintr-o excursie in Mexic, relateaza Reuters.

Ministerul Sanatatii a precizat, intr-un comunicat de presa, ca probele prelevate de la femeie, care se afla in carantina intr-un spital vienez, sunt pozitive.

"Tanare femeie este in curs de insanatosire", precizeaza Ministerul, care adauga ca in Austria mai exista alte doua cazuri suspecte de aceasta boala.

In cursul diminetii, Germania a anuntat si ea primul caz de gripa porcina, dupa ce un pacient care locuieste in apropiere de Ratisbonne, in Bavaria, a fost diagnosticat cu aceasta maladie.

Institutul Robert-Koch pentru maladii infectioase "a confirmat infectia la un pacient care era suspectat de gripa porcina".

"Este vorba despre un pacient din regiunea Ratisbonne", precizeaza sursa citata.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one