filmeromanesti. O echipa care presteaza o munca benevola si a caror oameni isi au sediul in strainatate
 

Monica Neruja, romanca implicata in rapirea lui Sahil Saeed lucra la politia spaniola

Creat 03/22/2010 17:55:25 | Ultima modificare 03/22/2010 17:56:31
De doua saptamani, rapirea copilului britanic de origine pakistaneza Sahil Saeed a tinut prima pagina a ziarelor atat din UK, cat si din intreaga Europa. Oare de ce nu ne miram cand aflam ca in rapirea acestuia este implicata si o romanca? Monica Neruja, traducator judiciar pentru politia spaniola a pus la cale impreuna cu alti pakistanezi acest scenariu demn de un thriller.

Grupul a furat copilul si a cerut pe el o rascumparare de 100,000 de euro. De-abia dupa ce politistii din patru tari au lucrat la rezolvarea cestui caz, baietelul a fost redat familiei. Insa o noua pata se pune pe 'onoarea si cinstea' compatriotilor nostri si implicit a Romaniei.

Monica Neruja, originara din Galati dar stabilita in Barcelona a fost de asemenea arestata. Impreuna cu sotul ei de origine pakistaneza si un alt barbat, ea a comparut pentru audieri preliminare in fata unui tribunal din Taragona. Copilul fusese rapit din casa bunicilor sai din Pakistan si gasit apoi pe un camp pustiu, dupa ce familia a platit rascumpararea de 100,000 de euro. Banii au fost dati Monicai si unui alt barbat la Paris, conform instructiunilor. Insa politia franceza i-a reperat pe cei doi agresori si i-au urmarit pana la granita cu Spania, operatiunea fiind continuata aici.

Banii au fost recuperati in intregime si actualmente Monica Neruja se afla incarcerata in Spania, pana cand judecatorii vor decide carei tari ii revine ancheta acestui caz de notorietate internationala.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one