filmeromanesti. O echipa care presteaza o munca benevola si a caror oameni isi au sediul in strainatate
 

Şcoala de Vară a Educaţiei de Excelenţă, 12-20 iulie 2009 – Lugoj

Creat 05/31/2009 23:27:09 | Ultima modificare 05/31/2009 23:28:05
Thomas CSINTA, Profesor de Matematici Aplicate in Stiinte Ingineresti si Social-Economice, CUFR - Bucuresti, Membru Fondator IRSCA Gifted Education, Vicepresedinte EDUGATEIRSCA Gifted Education lanseaza o invitatie profesionistilor din mediul scolar si social sa se inscrie la cea de-a III-a editie a Scolii de Vara a Educatiei de Excelenta 12-20 iulie, in Lugoj. Educatia excelentei pentru o societate centrata pe copil este tema editiei care va aduce o noutate in liniile tehnologiilor didactice de succes aplicabile in educatia din Romania respectand principiile si valorile morale privind natura inzestrarii la fiecare copil, indiferent de natura sociala si culturala. Profesionistii din intreaga tara, respectiv din mediul educational, social si de sanatate sunt invitati sa participe la inscrierile cursurilor Scolii de Vara a Educatiei de Excelenta, editia a III-a, gazduita de data aceasta de Lugoj. Cursurile se adreseaza atat educatorilor, profesorilor cat si lucratorilor sociali din sistemul de protectie speciala, derulandu-se in mai multe ateliere de dezbatere pe module de specialitate, conduse de expertii IRSCA Gifted Education. Va prezentam mai jos cele mai interesante cursuri care aduc noutate in programa Scolilor de Educatia Excelentei.

Parteneri: ISJ Timis; reprezentant - inspector Marin Popescu.

Organizatorii locali si sponsorii, carora le multumim in mod deosebit:
Noemi Neamtu, director al Liceului C.Breduceanu-Lugoj; Calin Alexandru, director al G.S V.Braniste-Lugoj; Manuela Mihai, Manager al Babel SRL; Andreea Groszmuk - Co.Medi Art; Sorin Blaj U.Dragan-Lugoj; Beatrice Frentescu, psiholog; dr. M.A.Christi, profesor, prospector IRSCA Gifted Education."Pedagogia excelentei incepe de maine, incepe azi"

Ignoranta noastra poate compromite viitorul multor copii inzestrati. Este timpul sa privim in era modernismului si sa ne definim ca o putere salvatoare generatiilor, unde talentul fiecarui tanar sa infloreasca in societate. Profesorul Florian Colceag, expert international in educatia excelentei va sustine un curs pe tema dezvoltarii stiintifice in pedagogia excelentei, deoarece: "In perioada in care omenirea si natiunea sunt in crize majore exista speranta ca undeva se vor gasi oameni providentiali care sa rezolve problemele aparute si sa aduca inapoi echilibrul, bunastarea, pacea si armonia cu natura. Oamenii isi amintesc de aceste persoane doar in clipe grele, noi facem eforturi sa le asiguram un mediu in care toti copiii sa poata ajunge oameni providentiali. Programul de educatie de excelenta ajuta copiii sa-si dezvolte abilitatile cognitive, sociale, morale si practice care sa le permita sa fie de folos lumii in care traim in clipe bune, si mai ales in clipe grele. Este un sistem de educatie reformator care ofera bune practici validate de patruzeci de ani in alte parti ale lumii si care au adus prosperitatea, buna intelegere, dezvoltare si o lume mai buna acolo unde au fost implementate"

"Arhitectura unui sistem educativ performant"

Programele educative asociate, curricula si evaluarea, formarea profesionala de excelenta au adus pe primele locuri pe natiuni tarile care au initiat si extins acest sistem de educatie la toate scolile, iar noi ne aflam intr-un moment in care educatia trebuie revitalizata pentru a mai avea continuitate si performanta pe viitor.


"Copilul- valoare in societatea imbatranita. Cum sa fii parinte de nota 10"

O tara care nu-si pretuieste valorile umane este in pericol. "Sunt copii in Romania care pornesc in calatoria vietii cu mari capacitati intelectuale dar sunt torturati de o educatie ce promoveaza trisatul si mediocritatea. Ei pornesc la drum cu speranta de a realiza ceva maret si de a face o contributie pentru ceilalti care au uitat sa viseze. Ei vin in aceasta lume cu samanta unui copac puternic dar nu le este oferita destula apa pentru a creste ceea ce ar putea fi. Li se ofera doar descurajari si sunt sprijiniti spre a deveni un nimeni" - Paul Ardelean, Ambasadorul Centrului Gifted Education, editor coordonator Revista Excelenta.

Organizatorii Scolilor Educatiei de Excelenta, primele Scoli de excelenta la nivel national si European: IRSCA Gifted Education, EDUGATE. Şcoala de Vară a Educaţiei de Excelenţă, Ediţia a III-a; 12-20 iulie 2009 – Lugoj: EDUCAŢIA EXCELENŢEI PENTRU O SOCIETATE CENTRATĂ PE COPIL.IRSCA Gifted Education se adresează educatorilor, instructorilor şi profesorilor de orice nivel, implicaţi în educaţie la orice mod personal sau instituţional, la catedră sau în cercetare, ori în managementul şcolar.


Scop: profesionalizarea în domeniul educaţiei de excelenţă a cât mai multor cursanţi, în lumina Legii nr. 17/01.2007; dezbaterea reformelor în curs; consolidarea reţelei şcolii. Misiunea IRSCA Gifted Education este descoperirea şi dezvoltarea potenţialului fiecărui copil si tanar printr-o educaţie de excelenţă ce promovează aptitudinile şi talentul în orice domeniu. "Respectăm natura divină a omului şi nu omul-marfă, omul de consum", spune prof. Florin Colceag, Preşedinte IRSCA Gifted Education "stimulând învăţământul şi cercetarea românească originală". Atragem astfel în această direcţie copii şi tineri dotaţi pentru studiu, cercetare, leadership, antreprenoriat şi arte, contribuind, naţional şi internaţional, la prestigiul educaţiei româneşti.


Cazare: 120 RON, patibili la sosire, la internatul G.Ş.V.Branişte; număr de locuri: 120, Snack/ prânz/ cina: 200 RON, platibili la sosire, la cantina Liceului C.Brediceanu; număr de locuri: 120. Taxă de curs: 300 RON. Taxa de curs se achita până la 20 iunie, prin ordin de plată către: Asociaţia non-profit IRSCA GIFTED EDUCATION, Cod Fiscal: 17262316, Cont: IBAN (RON): RO26 RZBR 0000 0600 0662 2697, Banca: Raiffeisen Bank, Agentia Victoria, Bucuresti;


Înscriere completand si trimitand formularul plus dovada achitării taxei de curs (copie scanata chitanta), începând de azi, 11 mai 2009 la adresa scoaladeexcelenta@gmail.com.Program
9:30 a.m.- 1 p.m. cursurile experţilor IRSCA, în Aula Universităţii C.Drăgan 3:30 p.m. – 7 p.m. ateliere de lucru / film didactic, la Liceul Brediceanu 8 p.m. - 10 p.m. socializare: eseuri...: la dormitor.Lista atelierelor de lucru este deschisă, aşteptăm propuneri. Concursul de eseuri şi de filme digitale este deschis şi cursanţilor din ediţiile anterioare ce nu pot fi cu noi la Lugoj. Aşteptăm eseurile dumneavoastra (pentru concurs, sau nu) la adresa christi.alma@yahoo.com. Criterii de premiere: proprietatea cuvântului, coerenţa argumentului, coeziunea textului, creativitate. Aşteptam filmele (20 MB max, pentru concurs, sau nu) la adresa: a.m.christi@gmail.com


Şcoala se finalizează cu diploma de participare si un certificat de competente, acordate de IRSCA Gifted Education şi recunoscut de Consortiul EDUGATE.


Parteneri IRSCA Gifted Education: ISJ Timiş; reprezentant - inspector Marin Popescu. Organizatorii-sponsori ai şcolii, parteneri IRSCA Gifted Education: Noemi Neamţu, director al Liceului C.Breduceanu-Lugoj; Călin Alexandru, director al G.Ş,V.Branişte-Lugoj; Manuela Mihai, Manager al Babel SRL; Andreea Groszmuk - Co.Medi Art; Sorin Blaj – U.Dragan-Lugoj; Beatrice Frenţescu, psiholog; dr. M.A.Christi, profesor, prospector IRSCA Gifted Education.


Principalii experţi IRSCA în educaţia excelenţei la Lugoj: Florin Colceag, preşedinte IRSCA Gifted Eucation. Vasile Flueras - formator F.S.D.- C.C.D, Liceul Avram Iancu – Cluj-Napoca. Marcel Capraru - preşedinte al Asociaţiei Alternative Pedagogice (APA). Sergiu Scofergiu - psiholog şcolar, Colegiul Tehnic A.Vijoli, Făgăraş. Vlaston Stefan - Presedinte Asociatia EDU CER, Liceul Petre Poni, Bucureşti. Florinte Catargiu - expert IRSCA Gifted Education şi instructor educaţie de excelenţă; promotor formare continuă, EDUGATE. Monica Reu - redactor-şef, Editura Elena Francisc, Presedinte Asociaţia pentru Comunicare Non-Violentă. Mirela Horumba - director programe parenting, IRSCA Gifted Education.


Alte ateliere confirmate până la acest moment: Lajos Kristof, Carmen Pătruţescu, Cludia Borca, Cristina Mihăilescu, Marilena Leurezeanu, dr. M.A.Christi: formatori şi profesori.
Programul şcolii.


Deschiderea Scolii: 12 iulie, primirea oaspeţilor.


Epilog: 20 iulie: vă conducem la gară (să fim siguri că plecaţi... şi va urma: ediţia a III-a, de iarnă… la Buziaş-Băi, pe tichete de turism? :)


Luni, 13 iulie: DEMOGRAFIA EXCELENTEI. Cine suntem noi? Vasile Flueras: Omul, educaţia şi învăţământul în societatea comunicării. Atelier 1.: Adriana Ciucaş: Copiii mei genialoizi şi întrebările lor minunate. Atelier 2.: Cristina Pupăză: Valorile pe care ne clădim educaţia. Modul eseu: Bacalaureatul sălbaticilor insulei.


Marţi, 14 iulie: COPILUL-VALOARE ÎN SOCIETATEA ÎMBĂTRÂNITĂ. Marcel Capraru: Educatia centrată pe copil: care copil? Sergiu Scofergiu: Diagnoză şi evaluarea în invăţământul formal. Atelier 1: Sergiu Scofergiu – Diagnoza şi evaluarea copilului instituţionalizat. Atelier 2: Lajos Kristof - Programe educative de excelenţă în serviciile rezidenţiale. Modul eseu: Şcoala marginalilor junglei urbane.


Miercuri, 15 iulie: PEDAGOGIA EXCELENŢEI DE AZI A DEMARAT IERI. Florin Colceag: Arhitectura sistemului educativ performant (I). Vlaston Stefan: Inefabilul standardelor de calitate in educaţie.Atelier 1: Cludia Borca: Modalităţi de stimulare polisensorială, la copilul nevăzător. Atelier 2.: M.A.Christi – La Bicentenar, Braille şi-ar omagia Maestrul. Modul eseu: Dascălul. Mic tratat de imagologie.


Joi, 16 iulie: PEDAGOGIA EXCELENŢEI DE MÂINE ÎNCEPE AZI. Florinte Catargiu: Performanţa şcolară şi curricula ( conexă şi/ sau) complementară. Florin Colceag: Arhitectura sistemului educativ performant (II) Atelier 1: Carmen Pătruţescu: Modalităţi de wtimulare a aptitudinilor, la copilul hipoacuzic. Atelier 2.: Cristina Mihăilescu - Casa Faenza; autism şi aptitudini de compensare. Modul eseu: Copiii spun la şcoală că…


Vineri, 17 iulie: FACTORUL COMUNICARE. Florinte Catargiu: Proiectul INTEGRAT- Serviciul de evaluare externa LEAPSA. Monica Reu: Comunicarea empatică. Atelier 1: Monica Reu - Comunicarea empatică în educaţie. Atelier 2: Mirela Horumba - Cum sa fii un părinte de nota 10 (I). Modul eseu: Telefonul fără fir.


Sâmbătă, 18 iulie: CINE SUSŢINE PRO-EXCELENŢA COPILULUI? Florin Colceag: Arhitectura unui sistem educativ performant (III) Mirela Horumba: Excelenţa în parentizare. Atelier 1: Mirela Horumba - Cum să fii un părinte de nota 10 (II). Atelier 2: Marilena Leurezeanu - Ştie familia cultiva copilul talentat mic? Modul eseu: Imaginea părintelui (Mic tratat de imagologie).


Duminică, 19 iulie, în plen, a.m.: Concluzii. Premiere eseuri şi filme.Multumiri colegilor si partenerilorMultumim în mod deosebit D-nei Dr. M.A.Christi si D-nei Manuela Mihai, Manager Babel Center, partener in organizare, pentru susţinerea deosebita, pentru talentul si caldura puse in slujba organizarii unei noi si frumoase Scoli de Vara pentru Educaţie de Excelenţă... Speram sa avem cat mai multe scoli in toata tara! Asa precum v-am obisnuit: invitam pe toti cei dornici sa aduca Scolile Educatiei de Excelenta la ei acasa, sa isi asume organizarea scolilor la nivel local!
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one