filmeromanesti. O echipa care presteaza o munca benevola si a caror oameni isi au sediul in strainatate
 

A murit Béla Kamocsa, unul dintre membrii fondatori ai trupei Phoenix

Creat 01/15/2010 12:04:29 | Ultima modificare 01/15/2010 12:07:21
Cântăreţul a murit, astăzi, la 66 de ani, după o lungă perioadă de suferinţă. Kamocsa este singurul dintre fondatorii Phoenix care a rămas în Timisoara. Ultimul concert susţinut de "Kamo" a fost în noiembrie, la Gala Blues Jazz.

Bela Kamocsa, unul din simbolurile timişoarei a murit astăzi, la ora 12.30, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean. Muzicianul a fost internat în urmă cu două săptămâni, în stare gravă. Despre boala lui au ştiut doar familia şi prietenii apropiaţi, Kamocsa dorind să îşi păstreze demnitatea până în ultima clipă.

"El a suferit de multă vreme. Trebuia să se opereze în Italia, la o clinică din Milano. A făcut investigaţiile, urma să plece acolo, dar i s-a făcut rău", a declarat muzicianul Johny Bota, care a stat alături de la "Kamo" până în ultima clipă. La căpătâiul artistului au ajuns pe lângă Johhny Bota, muzicieni precum Liviu Butoi, Tony Kuhn sau Lică Dolga.

A fost un om discret şi viteaz

Bela Kamocsa era organizatorul Galei Blues Jazz, care, în luna noiembrie a ajuns la ediţia a 19-a. A fost unul din ultimele cântări ale chitaristului. “A fost unul din cele mai bune cântări. Deşi era bolnav, a ţinut să urce pe scenă. El a fost viteaz. Era un tip discret şi nu făcea caz din greutăţile cu care se confrunta”, a declarat Jonny Bota, cel cu care a cântat timp de 27 de ani în Bega Blues Band.

"Timişoara a pierdut un sibol"

Bela Kamocsa a fost solidar cu Anca Parghel şi cu Nae Tarnoczi, care au suferit şi ei de aceeaşi boală cruntă, cancerul. “Timişoara a pierdut un simbol. La fel cum a fost Phoenix-ul pentru oraş. Pe lângă Gala Blues Jazz, el a organizat şi festivalul de Jimbolia, Jimbo Blues, festivalul de jazz de la Lugoj şi cel din Piaţa Unirii, din cadrul proiectului Timişoara Mica Vienă”, a mai spus Johnny Bota.

Carte biografică Bela Kamocsa

Bela Kamocsa a lucrat la o carte biografică pe care nu a reuşit să o ducă la bun sfârşit. Aceasta va fi finalizată de nepotul său din Statele Unite ale Americii, după care va fi lansat şi în librării.

Trupul neînsufleţit al artistului va fi depus la o casă funerară din Piaţa Traian, pentru ca prietenii si admiratorii lui să-şi poată lua adio de la veteranul blues-ului de pe Bega. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, de la ora 13.00, în cimitirul din Calea Şagului.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one