filmeromanesti. O echipa care presteaza o munca benevola si a caror oameni isi au sediul in strainatate
 

In Germania, landurile prospere nu mai vor sa plateasca pentru celelalte. Cum ar fi o astfel de actiune in Romania ?

Creat 02/27/2011 15:37:36 | Ultima modificare 02/27/2011 15:40:40
Trei prospere state regionale din sudul Germaniei, printre care si Bavaria, se pregatesc sa atace in justitie repartizarea finantelor publice, care obliga landurile bogate sa plateasca in contul celor sarace, a declarat un oficial bavarez, citat de AFP.

"Impreuna cu Baden-Wurttemberg si Hessa, pregatim o plangere impotriva sistemului actual" de distribuire, a afirmat, intr-un editorial publicat in cotidianul economic Handelsblatt, ministrul bavarez al Finantelor, Georg Fahrenschon.

Bavaria si Baden-Wurttemberg, din sudul tarii, au un somaj foarte redus si o activitate economica sustinuta. Hessa, care gazduieste capitala financiara Frankfurt, este si ea una dintre cele mai prospere regiuni ale Germaniei. Aceste landuri, toate guvernate de o coalitie formata intre conservatori si liberali, protesteaza impotriva sistemului de distribuire a finantelor publice, prin care o parte a veniturilor locale este distribuita altor regiuni. Obiectivul acestui sistem este crearea unor conditii echivalente de viata in toate regiunile germane, dar Fahrenschon vorbeste despre "un impozit punitiv" care penalizeaza succesul economic al statelor din sud.

Plangerea va fi adresata lunile urmatoare Curtii constitutionale din Karlsruhe (sud) daca nu se ajunge, pana atunci, la un acord cu regiunile care beneficiaza de aceste transferuri bugetare.

Cum ati vedea o actiune de acest gen in, sa zicem, Timis+Arad, sau Bucuresti+Ilfov ? Poate vorbesc prostii, dar imi inchipui ca sunt judete in Romania care sunt sustinute din fondurile "donate" de alte judete...
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one