filmeromanesti. O echipa care presteaza o munca benevola si a caror oameni isi au sediul in strainatate
 

5 trucuri pentru a creste increderea de sine

Creat 05/13/2009 14:18:01 | Ultima modificare 05/13/2009 14:18:52
Pierderea increderii in sine marcheaza adesea inceputul unei depresii. De aceea, pentru a te simti bine in pielea ta, pentru a-ti pastra optimismul, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa reusesti in ceea ce vrei sa intreprinzi.

1. Nu privi in jos! Foarte multe persoane au tendinta de a privi in jos, in timp ce vorbesc. Comunicarea nu se bazeaza doar pe cuvinte. Miscarile ochilor, ale buzelor, mimica fetei in general, sunt importante pentru interlocutorul tau. Bineinteles nu trebuie sa exagerezi, pentru ca vei transmite un alt mesaj.

2. Inhiba-ti frica! In situatii noi, multe persoane resimt frica, insa aceasta stare trebuie depasita. Nu-ti consuma energia gandindu-te cum sa disimulezi nervozitatea. Dimpotriva, incearca sa o transformi in actiune: vorbeste!

3. Creeaza contact cu cei din jur! Foarte multe persoane devin nervoase cand vine vorba de a aborda un necunoscut. Poate ti se pare ciudat sa vorbesti cu cineva pe care nu-l cunosti sau cu vecinul de bloc, insa este un pas in a comunica. Vei vedea ca este o modalitate placuta de a lega noi relatii.

4. Descopera lucuri noi! Nu ezita in a incerca experiente noi. Incetul cu incetul te vei adapta la situatii inedite si vei observa ca iti va fi usor sa treci mai usor peste situatii dificile la care te supune viata.

5. Nu imita! Multe persoane obisnuiesc sa aiba un model in viata pe care sa-l imite. Insa, acest proces de imitare are limite. Increderea in sine se manifesta diferit in functie de personalitatea si stilul fiecaruia. Nu poti copia atitudinea anumitei persoane pentru ca la un moment chiar nu vei stii cum sa te comporti. Cauta-ti propriul mod de exprimare.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one