filmeromanesti. O echipa care presteaza o munca benevola si a caror oameni isi au sediul in strainatate
 

Osama Bin Laden - Teroristul numărul 1 al lumii a fost ucis.

Creat 05/03/2011 05:50:38 | Ultima modificare 05/03/2011 05:59:35
Osama Bin Laden a fost ucis în urma unei operaţiuni ultrasecrete. Un comando al forţelor americane a pus capăt căutării care a durat 10 ani.

Testele ADN au confirmat că Osama bin Laden a fost cel ucis în Pakistan.

Trupul său neînsufleţit a fost aruncat în mare pentru că, potrivit oficialilor americani, nicio ţară nu a vrut să-l primească.

Anunţul morţii lui Osama bin Laden a făcut rapid înconjurul lumii şi nu a trecut mult timp până la apariţia primei controverse.

O fotografie ce îl prezenta pe liderul Al Qaida mort, cu chipul tumefiat, difuzată de televiziunea pakistaneză, era de fapt trucată. Imaginea circula pe internet încă din 2009.

Eliminarea lui Osama bin Laden a stârnit bucurie şi nelinişte, aceasta din urmă pusă sub semnul stării de alertă. Ambasadele americane din întreaga lume au luat măsuri excepţionale de securitate şi toţi cetăţenii americani au fost avertizaţi că sunt potenţiale ţinte ale teroriştilor.

Autorităţile afgane au salutat decapitarea organizaţiei Al Qaida, dar majoritatea analiştilor se tem că va fi urmată de creşterea intensităţii atacurilor talibanilor. Militanţii islamişti au anunţat recent că, dacă bin Laden va fi capturat sau ucis, vor detona dispozitive nucleare în Europa.

NOTA AUTORULUI @FILME.ROMANESTI
Bin Laden a fost "omorat" de 9 ori.Fiind cel mai cautat terorist din intreaga lume, uciderea lui Osama bin Laden era cel mai dorit lucru de americani. Asa ca primul anunt privind moartea sa a fost facut in iulie 2002, la nici un an de la atentatele de la 11 septembrie.

Iulie 2002: Purtatorul de cuvant al FBI, Dale Watson a declarat intr-o conferinta de presa ca Osama bin Laden nu mai este printre noi: "Personal cred ca nu mai este printre noi, insa nu am dovezi clare care sa vina in sprijinul acestei afirmatii".

August 2002: Un realizator de emisiuni la radio, Alex Jones a anuntat, citand un oficial al administratiei Bush, ca: "bin Laden a murit din cauze naturale, iar familia sa a oferit trupul neinsufletit al lui Osama CIA-ului. O sa ii pastreze trupul pana la momentul alegerilor. Momentan e pus la pastrare"

Mai 2003: Un analist militar francez a anuntat ca bin Laden a fost omorat in urma unui raid aerioan al SUA, in Tora Bora, la putin timp de la invazia din Afghanistan din 2001.

Februarie 2004: Un radio iranian a anuntat ca trupul neinsufletit al lui Osama bin Laden a fost gasit la granita Pakistanului cu Afganistanul, cu mult timp in urma, insa anuntul oficial va fi facut de Bush in imediata apropiere a alegerilor prezidentiale.

Aprilie 2005: Presa din Israel a preluat un pont din ziarele musulmane din Londra: " Anuntam acum ca gruparea al-Qaeda a raportat moartea lui Osama bin Laden".

Septembrie 2006: Un document intern al presedintiei franceze a raportat faptul ca sauditii cred ca bin Laden a murit din cauza febrei tofoide in Pakistan.

Iunie 2008: Ziarul Time, citand doua surse anonime ale administratiei americane, a prezentat un studiu al CIA potrivit caruia bin Laden suferea de o boala grava la rinichi si nu mai are mult de trait.

Aprilie 2009: Presedintele pakistanez Asif Ali Zardari a declarat in mass media ca serviciile secrete din tara sa au ajuns la concluzia ca bin Laden nu mai este in viata.

Mai 2011: Presedintele Obama a anuntat ca americanii l-au ucis pe bin Laden in Pakistan.

Potrivit The Telegraph, testele ADN au confirmat faptul ca barbatul impuscat este Osama bin Laden. Analiza a fost facuta prin comparatia cu ADN-ul surorii decedate a lui Osama. Liderul Al-Qaida a fost impuscat in cap si piept. 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one