filmeromanesti. O echipa care presteaza o munca benevola si a caror oameni isi au sediul in strainatate
 

Dacia vinde de rupe!

Creat 04/27/2009 10:34:20 | Ultima modificare 04/27/2009 10:36:14
Cuvântul “criză” nu le spune nimic angajaţilor de la Dacia. La Mioveni nu se mai vorbeşte de mult despre concedieri, dimpotrivă, vânzările pe plan extern merg atât de bine, încât conducerea uzinei măreşte ritmul de producţie cu 140 de maşini pe zi şi angajează 500 de oameni.

Dacă în urmă cu câteva luni frământările crizei financiare ajunseseră şi la miile de angajaţi de la Dacia Piteşti, acum totul pare să fi fost doar un vis urât.

Motivul îl constituie programul “Rabla” adoptat de mai multe ţări europene, care a crescut astfel vânzările la export. Potrivit unui comunicat oficial al companiei, din 15 iunie, Dacia măreşte capacitatea de producţie, de la 1.200 la 1.340 de maşini pe zi, aproape de maximul de anul trecut, când la nici un minut ieşea de pe linia de producţie câte o maşină. Pentru a putea face faţă ritmului de lucru, conducerea uzinei a luat decizia de a angaja 500 de oameni, recrutaţi în special dintre foştii muncitori care au avut contracte de muncă pe perioadă determinată.

Numai în luna martie, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, din cele 24.000 de maşini ieşite pe poarta fabricii, peste 23.000 au plecat la export.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one