filmeromanesti. O echipa care presteaza o munca benevola si a caror oameni isi au sediul in strainatate
 

Cel puţin 12 morţi într-un accident feroviar în Spania

Creat 06/24/2010 12:22:18 | Ultima modificare 06/24/2010 12:27:46
Cel puţin 12 persoane au murit în noaptea de miercuri spre joi, lovite de un tren de mare viteză în localitatea catalană Castelldefels din nord-estul Spaniei, a anunţat postul naţional de radio.

Autorităţile regionale au anunţat cel puţin zece morţi în coliziunea survenită la gara Castelldefels Playa, în apropiere de Barcelona, miercuri, la ora 23.30 (24.30 ora României), care s-a soldat, de asemenea, cu rănirea altor 15 persoane, potrivit Ministerului de Interne local.

Victimele, majoritatea tineri, participau la sărbătoarea de San Juan, care se celebrează în fiecare an la 23 iunie în Catalonia cu petarde, concerte şi dansuri, a precizat agenţia Europa Press.

Un pasaj subteran pentru pietoni era amenajat la gară, dar tinerii au traversat calea ferată printr-o zonă neautorizată pentru a merge la plajă.

Un martor, Fernando Ortega, a povestit că trenul la bordul căruia sosiseră tinerii era plin şi au coborât mulţi pasageri.

"Majoritatea a decis să treacă peste liniile de cale ferată pentru a traversa gara", a adăugat el.

Atunci a venit trenul rapid Alicante-Barcelona şi a lovit mulţimea.

Un fotoreporter al AFP a văzut un cadavru şi fragmente umane pe şine la câteva ore după producerea dramei. Zeci de poliţişti, medici, pompieri şi echipe de salvare se aflau la faţa locului.

Niciun pasager al trenului de mare viteză nu a fost rănit, a declarat Ministerul de Interne.

Linia de cale ferată a fost închisă după accident.

Potrivit postului naţional de radio din Spania, aceasta este cea mai gravă catastrofă feroviară din ţară de la cea din iunie 2003, când 19 persoane au murit în urma coliziunii dintre un tren de pasageri şi un marfar la Chinchilla (sud-est).
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one