filmeromanesti. O echipa care presteaza o munca benevola si a caror oameni isi au sediul in strainatate
 

ANAPODA - Cuvantul anului 2009

Creat 04/22/2009 15:23:21 | Ultima modificare 04/22/2009 15:24:43
Cine a inventat cuvântul ANAPODA precis nu s-a gândit că acesta va fi cuvântului care defineşte perfect începutul anului 2009.

E anul crizei şi acum toată lumea se implică, de sus, de la prim miniştri şi tot ce mişcă în politică, până jos, la experţii în finanţe, în economie, în industrie, în ecologie, în energie, în politologie şi în… aşa mai departe.
Ei toţi, indiferent pe care paralelă sau meridian al globului se află au ceva comun, sunt în „criză” de idei şi de rezolvări constructive, dar strălucitori în a explica ceea ce nu pricepe nimeni şi ei de nici o culoare, „criza”.
Dar acum măcar au mână liberă să încerce tot felul de soluţii, care costă sute şi sute de miliarde, de Dolari, de Euro, de Yeni, de Lei, etc, etc şi să spună dinainte că s-ar putea să reuşească, dar nu există garanţii.
Dar ei măcar fac ceva, singurii care nu fac nimic sunt bancherii, care în fond sunt de vină de toată mizeria, dar nu se implică. Spun astăzi o cifră de pierderi mâine alta şi poimâine alta, de parcă am fi la talcioc. Ai impresia că aceşti oameni, care au jonglat ani de zile cu banii noştri, în fond nu ştiu să numere nici până la zece. În schimb ştiu să se ascundă după faimosul „secret bancar”, care te ajută să nu spui nici o dată ceea ce nu trebuie să ştie decât iniţiaţii care încasează dividendele, nu proştii care plătesc.
ANAPODA!

Preţul barilului de petrol a scăzut de la 140$ la 40$, ceea ce înseamnă o reducere de 100$ la baril (1 baril = 158,9873 litri), de unde rezultă că un litru de petrol costă cu 0,629$ mai puţin.
Un litru de benzină la pompă, costă acum cu 0,26$ mai puţin.
Pe vremea când toată lumea gemea sub jugul marilor petrolişti, care profitau de aşa zisa „foame de energie” şi strângeau şurubul, pardon robinetul, preţul barilului creştea de la 40$ la 140$, deci cu 0,629$ pe litru.
Un litru de benzină la pompă costa atunci cu 0,46$ mai mult.
Deci dacă un litru de petrol creşte cu 0,629$ un litru de benzină creşte cu 0,46$, iar dacă un litru de petrol scade cu 0,629$ un litru de benzină scade doar cu 0,26$.
Există două alternative pentru a explica această anomalie.
Unu, benzina nu are nici o legătură cu petrolul.
Doi, benzina se supune regulilor bâlciului unde şarpele are zece metri de la cap la coadă şi numai opt de la coadă la cap.
ANAPODA!

Submarinele au devenit aşa de silenţioase că nu se mai aud nici ele pe ele însele. Asta da cucerire a tehnicii! Bravo!
Cele două submarine nucleare care s-au ciocnit într-o zi de februarie (exact nu ştie nimeni când, e un SECRET de stat ) în „balta” numită Pacific (169,2 milioane de kilometri pătraţi) nu s-au auzit.
Oficial, sonarele erau defecte, real, nu se ştie.
Termenul de nuclear nu trebuie să ne îngrijoreze, ne asigură militarii ( alţii care fac totul în SECRET) căci totul e aşa de bine asigurat, că nu se poate întâmpla nimic, dar absolut nimic, doar să se mai ciocnească între ele din când în când
Vorba aia, aşa au spus şi cei de la centrala nucleară de la Cernobil, totul este absolut sigur şi ce s-a întâmplat ştim cu toţii, iar un astfel de submarin este în principiu tot aia, numai ascuns sub apă, ca să nu ţipe „verzii”.
În fond nu s-a întâmplat nimic, doar nişte tablă îndoită, după cum declară ministerele apărării din cele două ţări implicate, Anglia şi Franţa, ţări care conduc cruciada în lupta pentru o lume mai ecologică, pentru o lume „în care energia nucleară să fie folosită numai în scopuri paşnice pe pământ.”.
Nimeni nu vrea să priceapă că pe pământ, e pe pământ şi în apă e în apă!
Atâta ignoranţă!
Noroc cu militarii care ştiu să deosebească cele două elemente, care nu au nimic comun, pământul e solid iar apa e lichidă! Clar?.
Poate doar că ambele compun sfera numită „globul terestru” pe care noi ca şi ei de altfel ne ducem viaţa?
Sau e prea mult să ceride la militari să înţeleagă aşa un lucru complex, mai ales că asta nu e SECRET!
ANAPODA!

1,3 milioane de pensionari din Germania trebuie să plătească fiscului german impozite pe pensii chiar retroactiv şi nu puţin.
Majoritatea nu au ştiut că o pensie este impozabilă şi de aia nu au plătit, dar din 2005 de când legea a intrat în vigoare aşa este.
Problema este că din salariul brut se trage impozit şi asigurarea de pensie, iar când ieşi la pensie îţi impozitează o pensie pe care ţi-a mai impozitat-o o dată pe vremea când îţi adunai banii pentru pensie. Dar legile explică clar (de înţeles nu înţeleg decât cei care au facultatea de drept) că aşa a gândit de la început marele cancelar Bismarck, care este părintele pensiei, numai că treaba era ascunsă şi statul a redescoperit-o după peste 100 de ani, spre binele pensionarilor.
Nimeni nu le-a spus încă de „fumărit” dar timpul nu e pierdut.
Adevărul este că statul german are nevoie de banii pensionarilor, altfel cum poate să crediteze băncile. Băncile „săracele”, care trebuie să-şi onoreze managerii care le-au adus în situaţia de faliment, cu premii în valoare de peste 400 de milioane de Euro, ca să-i înveţe minte.
Cei care plătesc impozitele ca şi pensionarii trebuie să înţeleagă o dată că insuccesul trebuie răsplătit, când e vorba de cei care manevrează banii altora. Dacă ei nu ar mai fi, noi cum am trăi?
Un rege englez care a făcut datorii fără măsură la cămătarii regatului şi a ajuns la concluzia că nu îi poate plăti decât ruinându-şi regatul (nu ştim dacă s-a gândit şi la supuşi), a avut celebra idee să-i strângă pe toţi la un loc şi să-i expulzeze. Astfel a scăpat de datoriile care cu timpul se dublaseră, prin jocul practicat încă din acele timpuri de precursorii băncilor de azi:
„ Eu îţi dau ţie cinci lei, iar tu mâine îmi dai zece înapoi”
Anglia nu a ajuns prin asta un stat în pragul falimentului, ba dimpotrivă.
Poate ar fi bine să mai studiem istoria, nu numai să-l reînviem pa Marx!
ANAPODA!

Sperăm ca „ANAPODA” să nu rămână cuvântul cu care să trăim tot anul.
Vorba aceia „ Doamne păzeşte-ne de mai rău”!
Oare se poate şi mai rău?
Da, există şi superlative, cel mai rău, mizerabil, catastrofal!
Dar când eşti în fundul văii nu poţi decât să urci, mai în jos nu poţi să cobori decât dacă cineva îţi sapă groapa.
Şi cine sapă groapă altuia……………… !
Oare bancherii cunosc proverbul?


Reportaj de Viorel Baetu
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one