filmeromanesti. O echipa care presteaza o munca benevola si a caror oameni isi au sediul in strainatate
 

Religulous - subtitrare.ro

Creat 05/11/2009 23:51:08 | Ultima modificare 05/11/2009 23:52:33
Titlu Original: Religulous
Anu: 2008
Duratia: 1:40:56
Descriere: "Religulous" este un film documentar foarte controversat, al carui titlu este o combinatie satirica intre cuvintele "religion" si "ridiculous"... Pentru a afla mai multe informatii , uita-te la film , ceva ce nu ai mai vazut pana acum .


Am văzut şi eu documentarul ăsta la recomandarea multor persoane. După cum v-am mai spus, sunt fan Zeitgeist, nu neapărat al filmului ci al mişcării împotriva sclavismului modern. Da, am citit şi cartea despre Venus Project, sună a SF amestecat cu poveşti vistate după o beţie dar în esenţă nenea ăla grăieşte adevăr. Pe scurt Religulous se ocupă cu destrămarea religiei de orice fel în moduri hilare. Până şi preoţii cred că au realizat cât de penibil sunt rostind bălmăjelile fără pic de dubiu în privinţa veridicităţii elementelor prezentate. Preotul îţi zice ce a auzit şi el de la alt preot şi ce interpretează el dintr-o carte neagră.

Toţi ultraşii refuză să creadă ca zeul Horus al egiptenilor a avut aceaşi viaţa cu cea a presupusului Mesia şi că acest Horus ar fi trăit cu foarte mulţi ani înainte de cel din urmă. Mi-a plăcut şi explicarea după timeline a religiei. Toate predicile şi scrierile au avut loc într-o perioadă în care nu exista nici un fel de argument ştiinţific şi în care ploaia se putea explica prin tristeţea zeilor. Da, eram idioţi acum 2000 de ani dar acum suntem mai idioţi dacă tot credem în aceleaşi prostii. De ce să cred cred într-un zeu egoist? O să vă placă acest documentar, în special acum în perioada spiritualităţii duhovnice de prim rang.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one